Tocană de dovleac, conopidă şi linte cu sos curry
Iată o gustare de toamnă, care se prepară foarte uşor şi este extrem de gustoasă.
o lingură de ulei de măsline, o ceapă roşie mare, tăiată felii subţiri, 350 g dovleac curăţat şi tocat cuburi, 350 g conopidă ruptă în bucheţele mici, 540 g sos curry, 200 g frunze de spanac, 400 g de linte spălată bine.
Pasul 1 - Încinge uleiul în cratiţă la foc mediu, adaugă ceapa feliată, căleşte-o pentru 3 - 4 minute sau până când se înmoaie.
Pasul 2 - Adaugă dovleacul tăiat cuburi, conopida ruptă în bucheţele mici, cuprinde cu apă şi lasă să fiarbă bine pentru 20 de minute la foc mic.
Pasul 3 - Adaugă spanacul şi lintea, fiartă separat, în cratiţă, găteşte pentru 2 minute, după care adaugă sosul curry.
Pentru sosul curry ai nevoie de:
400 g de smântână, 40 g unt, 200 g muştar (picant sau cu hrean, după preferinţe), o linguriţă cu vârf curry (de la farmaciile naturiste), sare şi piper după gust.
1. Topeşte untul în tigaie, adaugă muştarul şi amestecă până obţii o pastă omogenă. Apoi, adaugă smântâna şi amestecă în continuare.
2. Condimentează sosul cu sare şi piper după gust, după care adaugă curry. Amestecă foarte bine, lasă să mai fiarbă la foc mic 2 - 3 minute, în timp ce amesteci, iar apoi îndepărtează vasul de pe aragaz.
Sosul se serveşte atât cald, cât şi rece.
Poftă bună!
Articolul anterior Piept de pui înfăşurat în bacon Articolul următor Mazăre cu ciocănele de pui dezosate