Tocană de vită cu legume
Vrei să găteşti un preparat pentru întreaga familie? Încearcă o tocană de vită cu legume din belşug.
1/4 ceaşcă de făină, 600 de grame de pulpă de vită, unt, 2 cepe, piper şi sare după gust, o cană de pastă de tomate, un pahar cu vin roşu, sec, 2 căni de supă de pui, frunze de dafin, cimbru, 2 morcovi, o cană de mazăre, o rădăcină de ţelină, 2 cartofi de mărime medie.
1. Amestecă 1/4 ceaşcă de făină, sare și piper într-un castron.
2. Taie excesul de grăsime şi tendoanele din bucăţile de carne, după care toac-o cuburi.
3. Așază carnea în amestecul de făină, după care topește untul într-o tigaie groasă sau într-o cratiţă.
4. Curăță carnea de orice exces de făină, adaug-o în tigaie şi prăjeşte-o pentru 4 - 5 minute.
5. Adaugă ceapa tocată, piperul, sarea şi pasta de tomate într-o tigaie şi găteşte timp de două minute.
6. Adaugă făina, găteşte şi amestecă din când în când.
7. Adaugă vin sec roșu și fierbe până se îngroașă compoziţia, timp de aproximativ 3 minute. Apoi, adaugă carnea în cratiță, toarnă supa, frunzele de dafin şi cimbru și amestecă.
8. Lasă să dea în clocot, după care dă focul mai mic și fierbe timp de o oră.
9. Taie rondele morcovii, mazărea, ţelina şi cartofii, adaugă-le în tigaie și fierbe până când se înmoaie legumele, dar nu uita să mai amesteci din când în când.
Sursa: chow.com
Articolul anterior Somon cu lămâie și busuioc, făcut în hârtie de copt Articolul următor Lasagna cu ricotta şi cartofi