Dacă încă nu ai definitivat meniul la restaurant și nici măcar nu te-ai hotărât dacă apelezi la băutura localului sau o aduci din afară, atunci ține cont de sfaturile experților:
1. Comandă mereu mai mult decât crezi că ai nevoie
În ziua nunții cu siguranță nu-ți dorești ca cineva să se ducă la benzinărie să cumpere la supra preț o sticlă de băutură, pentru că stocul pe care l-ai făcut tu a fost insuficient. În mod normal, dacă iei direct de la producător, acesta te va lăsa să dai înapoi ce nu ai desfăcut sau în cel mai rău caz, îți va rămâne vin cât pentru toate petrecerile din anul ce va urma și mai poți lua câte o sticlă din cămară când te duci în vizită la cineva.
2. Nu comanda pentru toată lumea doar ce îți place ție
Dacă tu și partenerul tău aveți un vin preferat este în regulă să vă axați pe acela, dar încearcă să te gândești și la invitați, care poate preferă un vin roșu sec în loc de unul alb dulce. În plus, ține cont de preparatele pe care le ai în meniu și cere sfatul unul expert, ca vinul să se potrivească cu mâncarea. Dacă ai această opțiune, comandă mai multe tipuri de vin, dar aceeași marcă, pentru a nu face un amestec din care să nu mai înțeleagă nimeni nimic.
3. Verifică ce dimensiune au sticlele de vin
Asigură-te că iei cantitatea necesară pentru fiecare persoană și ține cont de faptul că bărbații beau mai multă tărie, pe când femeile mai mult vin. Dacă poți, alege sticle de vin mai mari, eventual de 1 l sau mai mult, pentru că astfel vei economi bani per litru, dar optează întotdeauna pentru un vin bun, îmbuteliat la sticlă de sticlă, deoarece plasticul nu păstrează la fel de bine gustul și aroma. Bineînțeles, dacă restaurantul îți oferă și vinul casei la carafă, acesta este bine primit, dar fii atentă că vinurile servite la carafă se acresc mai repede și de multe ori sunt îndoite cu apă.
4. Proseco și vin spumant
Atât pe mese cât și în paharele de șampanie de la primire și servirea tortului, poți opta nu neapărat pentru vin, dacă vrei totuși să păstrezi tradiția, dar poți alege proseco sau vin spumant în loc de costisitoarele mărci de șampanie originală, care de altfel este mai fină.
5. Capacele pe șurub sunt mai ușor de manevrat de către personal
Deși sticlele de vin bun au capac de plută, există și varianta de capac pe șurub, pentru ca tot procesul de servire să fie mai ușor și mai rapid. Depinde doar de voi doi, în calitate de miri, ce alegeți pentru nunta voastră.
Top 5 sfaturi pentru alegerea vinului de la nuntă
În ultima vreme, șampania umple doar paharul de la primire și in restul serii masa este ocupata de diverse cocktail și mai ales vin, care a urcat în topul nuntașilor atât datorită varietății mari de pe piață cât și a prețului accesibil.