Tort de banane
Acest tort este delicios şi îţi aduce aminte de copilărie şi momentele în care stăteai mai mult timp la poveşti cu mama ta.
un kilogram şi jumătate de banane frecate până obţii o pastă, 2 linguri de zeamă de lămâie, 3 căni cu făină de grâu, o lingură şi jumătate de praf de copt, un vârf de lingură de sare, 3 sferturi de pachet de unt, 2 căni cu zahăr, 3 ouă, 2 linguri de zahăr vanilinat, o cană un un sfert de lapte bătut.
1. În primul bol, amestecă pasta de banane cu zeama de lămâie.
2. În al doilea bol, amestecă făina, praful de copt şi sarea.
3. În al treilea bol, freacă untul cu zahăr până când obţii o compoziţie pufoasă.
4. Bate ouăle, iar la final amestecă-le cu zahărul vanilinat.
5. Amestecă laptele bătut cu compoziţia din al doilea bol şi toarnă totul peste amestecul din primul bol.
6. Răstoarnă compoziţia într-o tavă rotundă de copt şi bag-o la cuptor pentru 45 de minute sau până când trece testul scobitoarei. Îmbracă tortul într-o "mantie" din alune date pe răzătoare sau cu ciocolată albă de casă şi serveşte-l cu o limonadă cu miere.
Poftă bună!
Sursa: http://dessert.food.com/ Articolul anterior Tartă de roşii Articolul următor Dovleac caramelizat