Tort de cafea
Nu există zi în care să nu-ţi savurezi cafeaua acasă, la birou sau în oraş cu prietenii? Azi îţi sugerăm o reţetă de tort care conţine ingredientul tău preferat.
Blat: 7 ouă mari sau 6 ouă şi un albuş, 150 g zahăr, 120 g făină, 20 g cacao, o linguriţă cu vârf de nes sau cafea naturală. Cremă: 250 g unt, 3 ouă, 50 ml esenţă de cafea sau 50 ml apă, 30-50 g nes, 150-200 g zahăr. Sirop: 200 ml apă, 100 g zahăr, 50 ml esenţă de rom.
» Unge o tavă pentru tort cu margarină şi tapeaz-o cu făină. Separă albuşurile, bate-le spumă şi adaugă zahăr, făină, cacao, nes sau cafea naturală. Bate-le bine sau bagă-le la blender pentru 3-4 minute. Adaugă şi gălbenuşurile şi mai amestecă bine de tot pentru 3 minute.
» Toarnă compoziţia în tava pentru tort şi bag-o la cuptor pentru 30 - 40 de minute. Poţi să verifici cu o scobitoare dacă aluatul este copt suficient sau să urmăreşti când suprafaţa blatului devine auriu-maronie.
» Blatul rece trebuie tăiat în trei straturi, pe care să le însiropezi cu siropul fierbinte din apă, zahăr şi esenţă de rom.
» Crema se prepară destul de uşor: freacă bine nesul cu zahăr şi unt, după care, bagă compoziţia la blender pentru 3 minute şi adaugă treptat apa, esenţa de cafea şi ouăle.
» După ce ai pregătit şi crema, unge straturile de blat, iar la final, îmbracă tortul cu un strat de frişcă şi presară ciocolată rasă.
Poftă bună!