Tort de morcovi cu migdale şi coacăze
Acest tort este plin de proteine şi minerale esenţiale, iar aromat cu scorţişoară, vanilie şi miere devine un deliciu. Pe deasupra, morcovii sunt cea mai bogată sursă de beta-caroten, care în organism se transformă în vitamina A, esenţială pentru repararea ţesuturilor, tiroidă şi circulaţia fierului în organism.
1/4 cană miere, 1/2 linguriţă nucşoară, 1 cană coacăze, 1 borcan iaurt grecesc fără zer, 2 linguriţe scorţişoară, 2 lingurite esenţă de vanilie, 2 linguriţe praf de copt, 3 ouă, 60 ml ulei de măsline, 350 g migdale, 500 g morcovi
1. Se încălzeşte cuptorul la 160 grade Celsius.
2. Se rad morcovii şi se combină cu ouăle, esenţa de vanilie, scorţişora, nucşoara, migdalele, uleiul de măsline, mierea, coacăzele şi praful de copt apoi se amestecă bine, până când arată precum o pastă omogenă.
3. Se toarnă compoziţia într-o tavă de 20 cm, pregătită dinainte cu foie de copt şi se dă la cuptor pentru aproximativ o oră şi jumătate.
4. Se lasă la răcit în tavă apoi se răstoarnă şi se serveşte ca atare sau cu iaurt deasupra.
Tips: 1. În loc de iaurt se poate folosi ca topping brânză ricotta cu puţină scorţişoară sau cremă de brânza amestecată cu lămâie, zahăr vanilat şi miere.
2. Pentru a fi sigură că se coace omogen blatul, îl poţi acoperi cu o folie de aluminiu înainte de a-l băga la cuptor.