Tort din quinoa, avocado şi ciocolată
Cu tortul de quinoa, avocado şi ciocolată nu aveţi cum să daţi greş, chiar dacă e mai neobişnuit. Fiecare felie este moale şi delicioasă, plină de nutrienţi şi fără gluten. Este un tort ce poate fi mâncat cu încredere de cei care ţin post şi diabetici, întrucât nu conţine zahăr, unt sau produse de origine animală.
1 vârf de sare, 1 linguriţă esenţă vanilie, 1 linguriţă praf de copt, 2 linguri seminţe de chia, 2 linguri ulei de cocos, 2 avocado, 5 linguri îndulcitor lichid, 8 linguri praf de cacao, 175g smochine fără sâmburi, 250 g quinoa, 450g apă, fructe de pădure pentru decor
1. Înmuiaţi quinoa în apă timp de cel puţin 15 minute, apoi uscaţi.
2. Adăugaţi în blender quinoa, apa, smochinele, esenţa de vanilie, praful de copt, 4 linguri de cacao, seminţele de chia şi sarea şi amestecaţi până se moaie.
3. Împărţiţi compoziţia astfel obţinută în două, întindeţi-o în forme de tort şi băgaţi-o pentru 30min la cuptorul preîncălzit, la 180 grade Celsius.
4. Când consideraţi că este copt blatul îl puteţi scoate şi ţine la răcit timp de 15 minute înainte să daţi forma la o parte.
5. Curăţaţi pulpa de avocado şi amestecaţi-o cu ingredientele rămase.
6. Întindeţi un strat uniform din compoziţia nou obţinută pe o parte din blat apoi puneţi peste el cealaltă parte şi repetaţi operaţiunea.
7. Decoraţi tortul cu fructele de padure sau orice alte fructe feliate.
Tips: 1. Cu cât se înmoaie quinoa pentru mai mult timp, cu atât mai maleabilă va fi compoziţia.
2. Când un cuţit sau o scobitoare ies curate din compoziţie înseamnă că blatul este făcut.