Tort pufos cu fructe
Orice desert care conţine fructe este preferat de copii, motiv pentru care ar trebui să încerci această reţetă cât mai curând.
Blat: 6 ouă, o cană de zahăr, o cană de făină de grâu, o lingură de praf de copt sau una de bicarbonat de sodiu, oţet, unt. Dressing: zmeură, afine, căpşuni, caise, frişcă, esenţă de rom, esenţă de vanilie, o lingură de zahăr.
1. Într-un vas adânc, bate ouăle cu mixerul, după ce le-ai amestecat cu o cană de zahăr, până când amestecul devine pufos şi se subţiază.
2. Adaugă o lingură de bicarbonat de sodiu amestecat cu o lingură de oţet.
3. Treptat, adaugă făina în ploaie şi amestecă continuu cu o lingură de lemn sau cu o paletă.
4. Tapetează tava în care o să coci blatul cu hârtie de copt, pe care unge-o cu ulei vegetal sau cu unt.
5. Încinge cuptorul la 190 de grade Celsius, timp în care toarnă compoziţia în tava de copt.
6. Coace blatul pentru 30 - 40 de minute sau până când acesta trece testul cu scobitoarea.
7. Scoate blatul de la cuptor şi lasă-l la răcit, după care taie-l în două pe orizontală, scobeşte miezul şi pune-l într-un vas mare.
8. Amestecă o cană cu apă cu esenţă de rom, esenţă de vanilie şi o lingură de zahăr şi fierbe-o la foc mic pentru 2 - 3 minute, după care răstoarnă o parte din compoziţie peste bucăţile de blat de tort şi amestecă bine până când se acesta se înmoaie.
9. Adaugă fructele spălate şi tăiate în vasul cu miez, iar la final amestecă compoziţia cu o cană de frişcă.
10. Umple blatul cu compoziţia obţinută, pune-i capacul, după care ornează tortul la suprafaţă aşa cum îţi doreşti.
Poftă bună!
Articolul anterior Chec pufos cu lămâie Articolul următor Toast caramelizat cu banane