Unt de arahide home-made
Când vei face prima oară această rețetă te vei întreba de ce oare ai cumpărat atâta timp unt de arahide din comerț și vei înțelege, în sfârșit, obsesia americanilor pentru acest preparat.
2 căni arahide coapte nesărate, 1/2 linguriță sare fină, 1 lingură ulei de arahide
1. Se pun arahidele și sarea într-un robot de bucătărie și se mixează timp de 2-3 minute sau până când capătă o consistență cremoasă..
2. Se adaugă uleiul de arahide și se amestecă bine, apoi, în funcție de gustul personal, se mai poate adăuga puțină sare.
3. Se pune crema obținută într-un borcan și se păstrează acoperit, iar dacă se ridică uleiul la suprafață pur și simplu se mai amestecă puțin înainte de consum, lucru perfect normal.
Tips: Untul de arahide proaspăt preparat se poate depozita câteva săptămâni la temperatura camerei sau se poate păstra până la un an în frigider și se strică doar atunci când capătă un miros de rânced.