John Bruhn, specialist în materie de alimentaţie la Universitatea California, susţine că, în zilele noastre, nu găsim unt 100% natural în magazine. Potrivit spuselor acestuia, untul din comerţ conţine cantităţi uriaşe de sare, care impiedică inmulţirea bacteriilor. Aşadar, dacă uiţi untul pe masă preţ de câteva ore, acesta nu se va strica, aşa cum se întâmplă în cazul laptelui.
Gustul este cel care este afectat atunci când untul este lăsat pe masă, nu în frigider, mai ales dacă este lăsat neînvelit în hârtie cerată întrucât contactul cu aerul îl face să râncezească. Textura cremoasa a untului se păstrează dacă acesta este ţinut în frigider şi scos cu 10 minute înainte de consumare.
De asemenea, untierele sunt cele care păstrează untul într-o stare impecabilă preţ de 2 săptămâni. Dacă nu ai un astfel de recipient, poţi folosi o caserolă mică, cu capac, pentru a depozita untul. Şi în congelator poti păstra untul pentru o perioadă de până la 6 luni. Înainte de congelare, e recomandat să îl înveleşti totuşi în hârtie cerată.