Ai petrecut zeci de minute sau chiar ore la raioanele de legume si fructe, pentru a aduce acasa pretioasa incarcatura bogata in vitamine si nutrienti. Insa nu lasa legumele si fructele sa se strice.
Citeste aceste trucuri in legatura cu pastrarea si depozitarea celor mai populare fructe si legume, astfel incat sa te poti bucura de gustul lor atunci cand iti doresti.
Legume
1. Rosii - pastreaza-le intotdeauna la temperatura camerei.
2. Castraveti - daca vrei sa ii pastrezi proaspeti mai mult de o zi sau doua dupa ce i-ai cumparat, infasoara-i intr-un prosop umed si baga-i la frigider.
3. Ardei - depoziteaza-i intr-o punga de plastic timp de 1 sau 2 saptamani in frigider. Daca vrei sa ii congelezi, ardeii grasi vor rezista si pana la 10 luni.
4. Fasolea verde - Aceste boabe se pastreaza bine cu o umiditate buna (acopera-le cu o carpa umeda), dar nu trebuie sa fie imbibata pana la refuz cu apa.
5. Morcovi - pastreaza-i intr-un recipient inchis si inveliti intr-un prosop umed sau scufunda-i in apa rece la fiecare cateva zile. Pentru o prospetime de durata, taie-le partea de sus.
6. Mazare - pune mazarea intr-un container deschis si bag-o la frigider.
7. Ceapa - pastreaz-o intr-un loc racoros, intunecat, bine ventilat.
8. Usturoi - fereste-l de umiditate, umezeala sau lumina directa a soarelui.
9. Salata verde - pastreaza salata umeda si la frigider, de preferinta intr-un container etans.
10. Cartofi - depoziteaza-i intr-un loc intunecat si uscat sau intr-o punga de hartie maro.
Fructe
1. Banane - pentru a le prelungi prospetimea, separa bananele dupa ce le cumperi si pastreaza-le intr-un cos de fructe bine ventilat.
2. Mere - tine-le departe de caldura, iar acestea se vor pastra pana la doua saptamani.
3. Struguri - depoziteaza-i in frigider, dar spala-i doar atunci cand esti gata sa ii mananci sau sa ii folosesti in alte preparate pentru a evita situatiile in care strugurii se inmoaie.
4. Piersici - se tin la frigider doar atunci cand sunt complet coapte.
5. Pere - un mediu racoros si o punga de hartie maro sunt cele mai bune optiuni. Perele se vor mentine proaspete si dupa cateva saptamani in care au stat expuse pe blatul din bucatarie.
6. Pepenele verde - lasa-l, daca este copt, la temperatura camerei timp de 7-10 zile. Dupa aceea, pepenele feliat poate fi depozitat in frigider timp de cateva zile.
7. Capsuni - se tin departe de locurile umede sau ude. Capsunile tinute la frigider pot fi pastrate intr-o punga maro de hartie si se vor mentine asa timp de o saptamana daca punga este uscata.
8. Portocale - aceste fructe isi pierd din suculenta atunci cand sunt tinute la frigider. Pentru a te bucura de prospetimea portocalelor, pune-le intr-un cos de fructe ventilat si tine-le pe blatul din bucatarie.
9. Cirese - depoziteaza-le intr-un recipient etans si evita sa le speli pana cand esti gata sa le mananci. Pastreaza ciresele la frigider.
10. Prune - depoziteaza-le la temperatura camerei pana cand sunt coapte si apoi pastreaza-le in frigider intr-o punga de plastic. (Sursa)
Citeste si: 7 fructe pe care le-ai cumparat GRESIT intotdeauna
Nutritionista Mihaela Bilic avertizeaza: "Fructele mancate seara ingrasa"