Iată de ce în trecut cei de o anumită vârstă erau deja considerați adulți, iar acum au noroc dacă se încadrează în categoria adolescenților.
Cum se schimbă creierul și organismul
Adolescența începe în același timp cu pubertatea și datorită faptului că nutriția s-a dezvoltat în ultimii ani, acum această perioadă începe chiar de la 10 ani, când se activează anumiți hormoni. În mod surprinzător, definiția anterioară a adolescenței nu lua în considerare factorii biologici și se considera că finalul acesteia este vârsta de 19 ani, chiar dacă multe schimbări biologice mai aveau încă loc și după împlinirea vârstei de 20 ani. De exemplu, măselele de minte ies adesea în jurul vârstei de 25 ani, iar unele procese ale creierului, necesare în relații, se petrec între vârstele de 20 și 30 de ani.
Statutul social
Tinerii de până în 24 de ani au acum alte responsabilități sociale, se căsătoresc și au copii mult mai târziu decât în trecut, de exemplu în America, unde vârsta medie de căsătorie era 21 ani, aceasta a crescut până la 28. În plus, educația a devenit mult mai ieftină și prin urmare accesibilă, iar oameni decid să-i acorde acesteia mai mult timp, ceea ce înseamnă întârzierea independenței financiare.
De ce este important de definit cine sunt adolescenții
Pentru a defini mai bine adolescența, trebuie să ne uităm atât la factorii biologici cât și la schimbările sociale, ca această definiție să devină parte din legi și politică și să ajute la evoluția sănătății, a educației și chiar sporirea șanselor de angajare. Din cauza faptului că mulți dintre cei cu vârste până în 30 ani au încă nevoie de consiliere sexuală, psihologică, informații despre substanțele interzise și sprijin material, aceștia nu pot fi considerați pe deplin adulți, dar nici nu au acces cu adevărat la anumite servicii.
O posibilă problemă
Din cauza faptului că unii tineri pot fi considerați în continuare adulți, ei pot fi văzuți drept incompetenți de către angajatori și oamenii aflați la putere, deci deciziile sociale și politice ar putea fi luate în continuare fără a li se cere părerea. Acest fenomen ar duce ca tinerii să se simtă neimportanți și neluați în seamă și nu din cauza faptului că ar fi nepregătiți.
Vârsta la care devii adult este...
Când erai copil abia așteptai să devii adult și credeai că la 18 ani vei scăpa de povara regulilor, dar specialiștii din Statele Unite ale Americii sunt de părere că între 10-19 ani ești tot adolescent, iar ultimele studii din domeniu sugerează că nici la 24 de ani nu ești adult.