Dacă bagi la congelator anumite alimente le vei strica definitiv prin îngheț, deci fii atentă să nu mai congelezi niciodată următoarele produse.
1. Iaurt
Poate fi foarte tentant să te aprovizionezi cu lactate când sunt la reducere, dar ar fi mai bine să cumperi doar ce poți mânca înainte de termenul limită. Când congelezi iaurt sau smântână, celulele din ele se cristalizează și își pierd textura cremoasă. Pe scurt, iaurtul se va separa de zer și nu va mai avea același gust, va trebui să il arunci.
2. Cafea
Iubitorii de cafea vor fi tentați, la un moment dat, să își păstreze sortimentul preferat pentru cât mai mult timp, dar nu congelatorul este cel mai bun loc pentru păstrarea cafelei. Temperatura fluctuează de câte ori deschizi ușa și fluctuația acesteia va face ca aroma cafelei și textura să se schimbe și să nu mai fie atât de interesante. În plus, porii din cafea vor prinde tot mirosul din mâncarea lângă care este depozitată și cu siguranță nu vrei acest lucru.
3. Maioneza
Sunt destul de puține persoane care încearcă să înghețe un borcan de maioneză sau sosul pe bază de maioneză, dar cei care au făcut acest lucru au observat că tot uleiul din componență s-a ridicat la suprafață și produsul nu a mai fost bun pentru servire.
4. Mâncarea prăjită
Cu toții apreciem alimentele prăjite când suntem triști și vrem să ne revenim, deci este tentant să înghețăm puiul prăjit sau brânza pane, dar când alimentele uscate se îngheață, crusta tare devine foarte uleioasă și nimic nu mai poate remedia greșeala.
5. Sendvișuri cu gem
Dacă ai deja copii, dar nu şi suficient timp pentru a avea grijă de nutriția lor, atunci vei dori să prepari mai multe sendvișuri odată sau să nu le arunci pe cele pe care nu le-au putut mânca, dar ar fi bine dacă nu ai face acest lucru, pentru că odată congelate, tot ce se va întâmpla va fi ca gemul să fie absorbit de pâinea care va deveni lipicioasă.