Cineva care se identifică cu termenul de „panromantic” este atras de persoane de orice gen, dar în timp ce pansexualii sunt interesați mai mult de partea fizică a legăturii, panromanticii își doresc mai mult o conexiune intimă și sentimentală cu partenerii lor. În acest sens, atracția sexuală este definită ca dorința fizică spre o altă persoană, în timp ce atracția romantică se referă la dorința de relații emoționale intime. Este foarte important de reținut că dorința nu se exprimă în același mod către toate persoanele și nu înseamnă că există atracție sexuală pentru oricine, de aici și distincția între cei doi termeni.
Ce înseamnă să fii „panromantic demisexual”
Alături de termenul panromantic poate sta și cel de „demisexual”, care se referă la cineva ce are nevoie mai întâi de o legătură emoțională ca să se poată simți atras fizic de o altă persoană. Deci ca să fii „panromantic demisexual” trebuie să fii dispusă să ai o legătură emoțională sau romantică cu cineva, de orice gen, și să crezi cu adevărat că ai nevoie de acea intimitate pentru a te putea simți atrasă sexual de persoana respectivă.
Un panromantic demisexual nu este în mod automat pansexual, deoarece te poți identifica drept o persoană panromantică, dar demi-homosexual, adică să simți că ai legături emoționale cu tot felul de oameni, dar să întreprinzi relații sexuale doar cu persoane de același gen ca și tine, dar doar după ce între voi s-a creat o legătură specială. În plus, o persoană asexuală poate fi panromantică, deoarece experimentează conexiuni emoționale fără a avea o legătură sexuală cu cineva.
Vezi ce înseamnă să fii panromantic
Similar cu cazul celor care sunt pansexuali, cei care se încadrează în categoria de panromantic se pot atașa emoțional de mai multe persoane în același timp, indiferent că este vorba despre femei sau bărbați.