Ingrediente necesare:
- 2 vinete lunguiețe și cărnoase
- 500 gr carne tocată( porc + vită)
- 1 ceapă medie
- 3-4 roșii bine coapte
- 2-3 căței de usturoi
- 1 legătură de pătrunjel
- cimbru și bucuioc
- 1-2 linguri de ulei
- sare și piper
- 200 gr mozzarella
Mod de preparare
Ne vom ocupa prima dată de umplutura. Punem puțin ulei la încins în care vom căli ceapa și usturoiul tăiate mărunt. Peste acestea vom adăuga carnea tocată, împreună cu sarea, piperul și cimbrul. Toate acestea se amestecă și se lasă la foc lent până în momentul în care carnea este bine pătrunsă.
Când aceasta este aproape gata, se adaugă roșiile curățate și tocate și lăsăm din nou la fiert.
Când este gata, lăsăm compoziția la răcit și ne ocupăm de vinete.
Spălăm bine vinetele și le tăiem pe lungime, în felii de 5-6mm grosime, fără a străpunge capătul.
Presărăm sare printre felii și le lăsăm 10-15 minute pe tocător.
Vinetele în formă de evantai se așează pe o tavă, apoi se toarnă compoziția obținută din carne tocată.
Deasupra vom presăra multă mozzarella și frunze de busuioc.
Vinetele se lasă la cuptorul preîncălzit la 200 de grade, pentru 10-15 minute, potrivit Antena1.