Ai putea spune că tu nu ai nimicuri prin casă, dar dacă citești acest articol vei descoperi lucruri la care nici măcar nu te gândeai.
1. Chitanțe și bonuri fiscale
Să ții socoteala cheltuielilor este un obicei foarte bun, dar să păstrezi la infinit fiecare bon fiscal nu te ajută cu nimic, mai ales că cerneala de pe ele se duce relativ repede. Pentru a ține evidența, te poți folosi de chitanțele electronice, respectiv de istoricul cardului tău, iar dacă faci cumpărături consistente folosind bani cash, poți face o poză cu telefonul bonului și așa să ai o evidență clară, fără a-ți umple buzunarele sau portofelul de hârtii.
2. Cercei desperecheați
Probabil că ai pierdut și tu un cercel la viața ta și ai rămas mai mult din atașament emoțional cu celălalt, în speranța că poate perechea lui va apărea. Oamenii se atașează de cercei desperecheați din mai multe motive, unul fiind persoana de la care au primit perechea respectivă, dar în acest caz, mai ales dacă era vorba despre cercei din metale prețioase, găsești un specialist care să-ți topească ce ți-a rămas și să-ți facă altceva.
3. Lucruri care și-au pierdut valoarea
În ultimii 20-30 de ani tehnologia a progresat foarte mult, chiar și DVD-urile sunt acum de domeniul trecutului, ele devenind doar piese de colecție sau cel mult materiale didactice, pierzându-și adesea întrebuințarea. Gândește-te doar că acele CD-uri și DVD-uri acumulează praf degeaba și de multe ori nici nu mai ai la ce să le vizionezi, pentru că laptopurile și unitățile de calculator moderne nici măcar nu mai au DVD Drive. Cât despre casetele magnetice, dacă ai imortalizat un moment important, cum ar fi nunta cuiva sau primii pași ai copilului, ai face bine să transferi urgent conținutul pe suporturi mai moderne, deoarece casetele se demagnetizează și te poți trezi fără acele amintiri.
4. Așternuturi care arată deplorabil
Să te întinzi pe pat după o zi de muncă este una dintre cele mai mari plăceri ale vieții și dacă ai așternuturi de calitate este deja un vis, însă dacă ai parte de cearșafuri vechi, decolorate și poate chiar rupte, e timpul să scapi de ele. Ia în considerare opțiunea de a recicla materialele și a face, de exemplu, cârpe de șters praful din ele sau bandaje. În plus, uneori, marile magazine colectează textilele uzate, deci află și tu dacă ai așa ceva prin preajmă.
5. Cadouri de care n-ai nevoie
Toți magneții pe care ți oferă prietenii, o vază ciudată, un parfum care nu-ți place, aceste lucruri au fost bine venite, deoarece erau un simbol al prieteniei voastre, dar pe tine de fapt nu te ajută cu nimic, ba chiar mai mult, te încurcă. Ca să nu te simți vinovată că arunci cadourile, vinde-le sau oferă-le altcuiva, pentru că până la urmă acum sunt ale tale și poți face ce vrei cu ele, chiar și să le arunci fără remușcări.
6. Jocuri de societate sau puzzle-uri cu piese lipsă
Nu poți juca șah sau Monopoly dacă îți lipsește o piesă, iar puzzle-ul căreia i-a furat pisica o piesă nu se va transforma subit în altceva. Jocurile sunt făcute ca să fie jucate, nu ca să fie păstrate, deci aruncă-le dacă îți lipsește ceva.
7. Hobby-uri la care ai renunțat de mult
Haide să presupunem că ai vrut la un moment dat să faci bijuterii handmade și ți-ai cumpărat toate materialele necesare, dar în câteva zile ai descoperit că nu este pentru tine acest hobby și chiar te plictisești. Ai pus deoparte toate ustensilele și te-ai apucat de altceva, așa că găsește pe cineva căruia să-i dai materialele respective și să-ți eliberezi spațiul pentru alte noi hobby-uri.
8. Agende pe care nu le folosești
Chiar și oamenii care n-au mai scris nimic de ani de zile sunt atrași de agende și caiete frumoase, din cauza coperților sau a paginilor inscripționate cu desene subtile, mesaje motivaționale sau culori stridente, dar chiar dacă în primele zile se notează ceva, restul foilor ajung să rămână goale. Poți duce toate aceste agende și caiete la un centru de reciclări sau le poți oferi cuiva care chiar le-ar folosi.
9. Umerașe din fier
Umerașele făcute din fier subțire, cele pe care le primești de la spălătorie, sunt foarte nepractice în viața de zi cu zi, deoarece se strâmbă sub greutatea hainelor și îți deformează astfel și textilele. Umerașele bune sunt cele care imită forma umerilor tăi, astfel încât cele mai potrivite pentru hainele delicate sunt cele acoperite cu catifea sau cele făcute din lemn.
10. Ghivece goale
Unele flori pur și simplu nu rezistă în apartament, dar ca să ai un colț de Rai trebuie să le înlocuiești rapid. Dacă au trecut deja câteva luni sau chiar ani de când n-ai mai folosit un ghiveci, este cazul să te descotorosești de el, pentru că fiind nefolosit oricum se degradează și oricum, când vei vrea o floare nouă, o vei cumpăra cu tot cu ghiveci.
11. Încărcătoare vechi
Acum ai un smartphone cu încărcător USB, nu-ți mai trebuie toate firele acelea pe care le strângi în sertar, mai ales dacă telefonul sau aparatul pe care le încărcau nu mai există de mult. Nu există nici un rost pentru care ai păstra ceva pentru care nu mai ai nici o întrebuințare.
12. Materiale de construcții
După o renovare cu siguranță ți-a rămas ceva vopsea sau câteva plăci de faianță, pe care le păstrezi pentru cazurile în care se întâmplă vreun accident, dar trebuie să recunoști că peste 2-3 ani, când vei redeschide tu cutia cu vopsea, sunt slabe șanse să mai fie bună de ceva.
13. Electrocasnice pe care nu le folosești
Un feon care nu mai funcționează, o fripteoză pe care o folosești cel mult o dată pe an sau prăjitorul de pâine folosit doar când l-ai cumpărat și storcătorul de fructe care se spală prea greu, toate acestea doar îți ocupă locul pe tejghea. Da, este greu să arunci lucruri care încă funcționează, dar mai bine faci un ban de pe urma lor sau le dai cadou unor persoane care chiar știi că au nevoie.
13 lucruri de care trebuie să scapi imediat
De-a lungul vieții acumulezi foarte multe lucruri care devin irelevante și nefolositoare, de aceea trebuie ca uneori să faci ordine în tot ceea ce ai, ca să ai o casă mai primitoare și mai mult loc în care să te desfășori.