Acest articol îți va arăta cel mai bun mod de a mânca anumite alimente sănătoase, astfel încât să nu te mai îngrași.
1. Hrișca
Hrișca este bogată în fier și trebuie mâncată înmuiată în apă, nu în lapte, care este bogat în calciu. Consumate separat, aceste două alimente au mai multe beneficii pentru sănătate, dar împreună îngreunează absorbția organismului atât de fier cât și de calciu.
2. Carnea
Carnea trebuie consumată ziua, nu seara sau noaptea, deoarece consumul de proteine la ore nepotrivite provocă arsuri digestive și perturbă somnul.
3. Cartofii noi
Aceștia se mănâncă cu tot cu coajă, care este partea cea mai bogată în potasiu, fier, fosfor și vitamina C, dar dacă prind o culoare verde, înseamnă că solanina, o toxină dăunătoare s-a acumulat în coajă și aceasta trebuie îndepărtată.
4. Kiwi
Este bine să mănânci kiwi-ul cu tot cu coajă, deoarece conține de trei ori mai multe fibre și antioxidanți, motiv pentru care luptă împotriva stafilococului și a infecției cu E.coli.
5. Morcovii
Cel mai bun mod de a mânca morcovi este prin prepararea lor termică, deoarece astfel crește concentrația de beta-caroten și luteină, bune pentru vedere și menținerea elasticității pielii. Consumarea lor în mâncăruri ajută organsimul să absoarbă toți nutrienții de cinci ori mai bine decât dacă ar fi cruzi.
6. Vinetele
Vinetele trebuie coapte pe grătar, nu prăjite, deoarece astfel le crește concentrația de potasiu și le scade cantitatea de nitrați și nitriți.
7. Orezul
Orezul trebuie consumat în timpul zilei, deoarece este plin de carbohidrați și calorii și astfel, organismul are la dispoziție mai mult timp ca să-l digere.
8. Sparanghelul
Încearcă să frigi sparanghelul timp de 5-7 minute într-o tigaie wok în loc să-l fierbi, pentru a-i păstra cât mai multe vitamine și antioxidanți. În timpul gătirii la abur, vitamina C din această legumă se evaporă.
9. Varza
Carotenul și antioxidanții din varză dispar când o fierbi, coci sau călești, dar dacă o pui la murat sau fermentat, crește conținutul de vitamina C și acid lactic, ceea ce ajută organismul să digere proteinele.
10. Usturoiul
Alicina din usturoi se formează când se amestecă două enzime din părți diferite ale lui. Când pisezi usturoiul, aceasta iese la suprafață și trebuie adăugată imediat în mâncare, ca să previi dezvoltarea celulelor canceroase prin întărirea sistemului imunitar. Pe de altă parte, dacă alegi variante de căței tăiați felii, trebuie să aștepți între 5 și 10 minute până la a-i adăuga în vreun preparat și a beneficia de proprietățile lor antioxidante și antimicrobiene.
11. Tărâțele
Dacă mănânci tărâțe cu lapte se formează acidul fitic, ce se amestecă cu calciul și magneziul din lapte, formând un compus greu de digerat, care duce la apariția cariilor și a indigestiei. Cu toate acestea, le poți consuma cu apă și vei avea parte de un mic dejun sau o gustare sănătoasă.
12. Roșiile
Ai crede că o salată de roșii este ideală, dar deși se pierde o parte din cantitatea de vitamina C, este mai bine să le consumi în tocană, ca să crești cantitatea de licopren, pigmentul care le dă culoarea roșie și este un puternic antioxidant, ce previne problemele cardiovasculare, oncologice și bolile inflamatorii.
13. Dovleacul
Nu mai decoji dovleacul dacă vrei să beneficiezi de toate mineralele, fibrele și vitamina C pe care le conține.
14. Ceaiul negru
Cercetătorii au descoperit că ceaiul negru conține caseină, prezentă și în lapte, dar dacă acestea două se consumă împreună se anulează reciproc și sistemul cardiovascular nu mai beneficiază de nici un ajutor în funcționarea sa corectă.
14 alimente sănătoase, pe care le-ai consumat greșit toată viața
Potrivit statisticilor, numărul de adulți obezi s-a dublat iar cel de copii s-a triplat în ultimii 30 de ani, chiar dacă cei mai mulți oameni încearcă să aibă un stil de viață sănătos.