Deşi cancerul loveşte, de obicei, din senin, reţine că 30% din cazuri pot fi prevenite cu o dietă corespunzătoare şi prin adoptarea unui stil de viaţă sănătos. Trebuie doar să combini ingredientele potrivite şi să îţi protejezi astfel corpul de atacurile posibile din partea cancerului.
La capitolul legume sănătoase, sfecla roşie şi broccoliul merită un statut special şi pot fi considerate unele dintre cele mai nutritive legume din lume. Iată mai jos două reţete pentru prepararea unor sucuri naturale care te ajută să reduci riscul de apariţie a cancerului.
Aceste sucuri sunt cu adevărat folositoare pentru oamenii care se luptă deja cu cancerul, cu o singură diferenţă - aceste persoane ar trebui să bea sucurile naturale cel puţin de 3 ori pe zi, în vreme ce oamenii sănătoşi ar trebui să bea sucurile o dată pe zi, ca măsură ce ajută în prevenţia cancerului.
Aceste sucuri sănătoase ar trebui consumate cu regularitate, în fiecare zi, deoarece reprezintă cea mai bună barieră naturală de luptă împotriva dezvoltării cancerului. Nu există nicio regulă în privinţa momentului din zi în care sucurile pot fi consumate. Totul depinde de tine şi de când vrei tu să le bei.
Reţeta 1: Sucul de sfeclă care previne cancerul
Ingrediente:
- 2 sfecle roşii
- 2 morcovi
- 1 lămâie
- 1 jumătate linguriţă turmeric
Mod de preparare:
Taie sfecla şi morcovii, stoarce lămâia, adaugă turmericul şi amestecă-le pe toate la blender foarte bine, până când obţii o textură bogată a sucului. Consumă-l imediat.
Reţeta 2: Sucul de broccoli care previne cancerul
Ingrediente:
- 1 cană de bucheţele de broccoli
- 1 morcov
- 1 lămâie
- 2-3 linguri de coriandru tocat mărunt
- 1 jumătate linguriţă turmeric
Mod de preparare:
Combină toate ingredientele într-un blender de mare putere şi amestecă bine până când vei obţine un suc de o textură cremoasă. Bea sucul imediat.
Beneficiile sucurilor de sfeclă şi broccoli
Morcovii, lămâile, turmericul şi coriandrul nu doar că stimulează starea generală de sănătate, dar au puternice proprietăţi potenţiale de luptă împotriva cancerului.
Un studiu american din 2007 axat pe efectele combinate ale turmericului şi chimioterapiei asupra cancerului de colon a scos la iveală că această combinaţie a fost de două ori mai eficientă în uciderea celulelor canceroase comparativ cu chimioterapia în sine.
Turmericul în special este folositor pentru lupta împotriva cancerului de colon, de stomac şi de piele, iar studiile ştiinţifice au scos la iveală o scădere cu 70% în ceea ce priveşte riscul de apariţie a cancerului - dacă turmericul este consumat cu regularitate. Sursa.