Sfecla roşie este o legumă extrem de puternică din punct de vedere nutriţional, care are multe beneficii pentru sănătate. Poţi prepara sfecla roşie la aburi, o poţi fierbe, poţi să o transformi într-un suc delicios li sănătos sau o poţi tăia felii într-o salată colorată, cu câteva felii de avocado şi un pic de sare de mare.
Chiar şi o porţie mică (1 cană pe zi) de sfeclă roşie - crudă sau fiartă uşor - îi oferă corpului tău o combinaţie unică de fitonutrienţi, vitamine şi minerale. Această combinaţie "bombă" nu doar că ajută sistemul în procesul de detoxificare, dar ajută şi la prevenirea bolilor cardiovasculare, luptă împotriva inflamaţiei, dar şi împotriva anumitor tipuri de cancer, în special cancerul de colon.
Iată mai jos o reţetă recomandată de cei de la Eat Local Grown, care spun că o poţi include în curele tale de curăţare a organismului, dar o poţi folosi şi pe post de stimulent al procesului de detoxifiere. Această băutură naturală este plină de nutrienţi, este delicioasă şi foarte răcoritoare.
Timp total de preparare: 5 minute
Ingrediente:
- 1 sfeclă roşie medie (curăţată)
- 1 măr roşu (se recomandă să fie măr bio dacă îl storci cu tot cu coajă pentru suc)
- 2 morcovi de mărime medie
- 2,5 centimetri de ghimbir (opţional)
- 3-4 tulpini de ţelină
- 1 mână de pătrunjel sau coriandru (opţional)
Mod de preparare:
- Toate ingredientele se pun într-un storcător de fructe pentru a obţine sucul de sfleclă şi ghimbir.
- Bea sucul natural imediat ce l-ai preparat sau păstrează-l într-un recipient etanş, la frigider. Sursa.