Dacă te confrunți cu astfel de probleme, este cazul să consulți de îndată medicul specialist în fertilitate:
1. Menstruația neregulată
După apariția primei menstruații, sistemul hormonal poate să necesite o anumită perioadă, mai scurtă sau mai lungă, în care să se calibreze, iar ciclul menstrual sa devină regulat. După vârsta adolescenței, menstruația neregulată nu mai poate fi considerată normală. Dacă ai o menstruație neregulată, este posibil să ai probleme cu ovulația.
Ciclurile neregulate pot avea mai multe cauze, însă cea mai comună este legată de sindromul ovarelor polichistice. Este indicat să discuți cu un medic specialist dacă:
- ciclurile durează mai puțin de 24 de zile
- ciclurile sunt mai lungi de 35 de zile
- există o variație mai mare de 8 zile în durata a două cicluri consecutive
- menstruația lipsește (amenoree)
Dacă te confrunți cu probleme de acest fel, poți recurge la produsele ProFecund, suplimente alimentare, disponibile in farmacii, care regleaza in mod natural ciclul menstrual si stimuleaza ovulatia, crescand astfel sansele de a obtine o sarcina.
Acestea sunt cunoscute și recomandate de majoritatea medicilor ginecologi și endocrinologi în cazuri de disfuncții ovulatorii, sindrom de ovar polichistic sau alte dereglări hormonale care stau la baza menstruațiilor neregulate. Deoarece conțin ingrediente active naturale, produsele ProFecund nu interacționează cu antibioticele și nici cu alte medicamente prescrise de doctor.
2. Simptomele avute pe parcursul menstruației
Durata și intensitatea menstruației îți pot indica anumite probleme. O menstruație normala durează între 3 și 7 zile, iar sângerările nu trebuie să fie superficiale sau abundente.
Totodată, schimbările radicale de la o luna la alta ale numărului de zile în care sângerezi, apariția unor pete de sânge în afara ciclului și prezența unor crampe de o intensitate majoră sunt, de asemenea, motive întemeiate pentru a merge la doctor.
Crampele severe pot fi cauzate de endometrioză sau de boala inflamatorie pelvină, ambele înrăutățindu-se în timp, dacă nu sunt tratate și putând duce la infertilitate.
3. Obezitatea
O mare parte dintre femeile supraponderale suferă de infertilitate, deoarece funcția ovariana este afectată de către kilogramele în exces. Sindromul ovarelor polichistice este deseori asociat cu obezitatea, care reprezintă una dintre principalele cauze ale infertilității.
Cercetătorii au descoperit că scăderea masei corporale cu 5-10% poate resuscita ovulația în cazul femeilor supraponderale. Dacă vrei să slăbești sănătos, consultă un medic și un nutriționist.
Pe lângă tratamentul recomandat de medic, este indicat ca atât tu, cât și partenerul tău, să încercați o cură de 3 luni cu suplimentele ProFecund. Acestea nu îngrașă și nu au nici alte efecte secundare.
4. Bolile cronice
Atât bolile cronice în sine – cum ar fi diabetul, hipotiroidismul, parodontoza, ulcerul peptic, hipertensiunea arterială sau boala celiacă netratată – cât și medicația necesară pentru tratarea acestora – ca de exemplu insulina, antidepresivele sau hormonii tiroidieni – pot genera probleme de fertilitate.
5. Vârsta
Cuplurile de peste 40 de ani au tendința de a-și supraestima șansele de a avea un copil. Creșterea riscului de infertilitate apare în jurul vârstei de 35 de ani, iar șansele de a concepe un copil scad drastic odată cu înaintarea în vârstă. Practic, o femei de 30 de ani are șanse de 20% să rămână însărcinată într-o lună, în timp ce o femeie de 40 de ani are șanse de numai 5% în această privință.
În același timp, femeile de peste 35 de ani au șanse mai mari decât cele mai tinere să piardă o sarcină și să aibă copii cu malformații congenitale. Specialiștii le recomandă cuplurilor să înceapă conceperea la vârsta de:
- 32 de ani, dacă vor să aibă un singur copil – având 90% șanse de reușită
- 27 de ani, dacă vor să aibă doi copii
- 23 de ani, dacă își propun să aibă 3 copii.
Există însă numeroase cazuri care au ieșit din tipar, mai ales între persoanele care au recurs la suplimente de calitate. Aici poți vedea mărturii video ale visurilor îndeplinite cu ProFecund.
Peste 80% din cupluri vor avea un copil în primele 6 luni de la începerea tentativelor de concepție. Dacă ai vârsta de 35 de ani și nu reușești să rămâi însărcinată după un an de zile, este indicat să consulți un doctor, chiar dacă nu te confrunți cu niciunul dintre simptomele prezentate mai sus.