Deşi 21 iunie este prima zi oficială de vară, asta înseamnă că suntem aproape în plin sezon. Adaugă şi tu aceste fructe şi legume colorate pe lista ta de cumpărături şi mergi chiar acum la piaţă şi achiziţionează-le de la producătorii locali.
Căpşune
Ce fruct poate evoca mai bine vara decât căpşunele roşii şi cărnoase? Unele căpşune delicioase ar putea să fie disponibile încă din luna mai, dar iunie are varietăţi delicioase din aceste fructe colorate. Odată ce ai început să le vezi pe tarabe, în pieţe, eşti deja pregătită să îţi alegi propriile căpşune.
Cel mai grozav lucru la fructele de vară este că nu trebuie să faci multe pregătiri pentru a le face să arate strălucitoare, proaspete şi extraordinare.
Sparanghel
La începutul verii, poţi să găseşti tulpini subţiri şi frumoase de sparanghel, care îţi oferă mai multe la capitolul "crud şi crocant" decât alte varietăţi de sparanghel. Însă acel sparanghel mai gros este mult mai disponibil în magazine luna aceasta. Şi te poţi bucura de un amestec de texturi cu tulpinile mai groase de sparanghel. Acestea sunt mai moi la exterior şi aproape crude în centru, atunci când sunt gătite. Adaugă şi tu puţin sparanghel în salatele tale de vară pentru a te bucura de un element crocant.
Boabe de mazăre
Sunt o variantă bună când sunt congelate, dar nu există nimic mai încântător decât boabele de mazăre proaspete de vară. Profită şi tu de avantajele pe care le oferă mazărea proaspătă chiar în sezonul lor de glorie, adică vara. Boabele de mazăre vor fi la cele mai înalte standarde către finalul lunii iunie, şi vei recunoaşte loturile bune după păstăile lor voluminoase, de un verde deschis, crud.
Piersici
Luna aceasta vei începe să vezi fructele suculente pe rafturile magazinelor alimentare, iar iunie este una dintre lunile preferate de multe gospodine. Presară piersici în salate şi în cocktail-urile răcoritoare de vară, pentru a te bucura de un plus de gust.
Sfeclă
În mod surprinzător, sfecla roşie nu este doar un aliment ideal pentru perioada iernii. Sfecla este la fel de gustoasă şi vara. În plus, pe timpul verii, sfecla roşie este proaspătă şi are o textură cu totul diferită, spun specialiştii. Sfecla are într-adevăr un gust aspru, aproape pământesc, dar are şi un pic de dulceaţă. Încearcă să amesteci sfecla de vară în salatele tale, pentru un plus de gust şi aromă.
Usturoi
Usturoiul verde şi usturoiul de primăvară sunt în plin sezon în luna iunie. De cele mai multe ori, îl găseşti la piaţă, pe tarabele micilor producători, şi este comestibil de la bulb şi până la partea moale a tulpinii. Dar şi frunzele de usturoi pot fi mâncate, atunci când sunt pisate la fel ca usturoiul normal, alb. (Sursa)