Olandezii au redus consumul de apă cu 90% și aproape au eradicat toate pesticidele din agricultură, pentru care folosesc tehnologii modernă ca să-i forțeze dezvoltare. Se utilizează drone pentru a monitoriza câmpurile de cartofi și ceapă, iar producțiile sunt aproape duble față de media globală.
Mari suprafețe din țara lalelelor și a morilor de vânt sunt acoperite de sere din sticlă, care grăbesc coacerea fructelor și legumelor și acum, ceea ce face din Olanda țara care exportă mai mulți castraveți și mai multe roșii decât oricare alta.
Povestea de succes a olandezilor este deosebită, deoarece țara este mică și populația foarte densă, cu 1300 de oameni pe milă pătrată (aproximativ 1.5 km pătrați). Statele Unite ale Americii, exportatorul de mâncare numărul 1 al lumii, este de 270 de ori mai mare ca dimensiune decât Olanda.
Mai mult de 140 de țări au adoptat deja metodele dezvoltate de fermierii olandezi, printre care China, Mexic, Brazilia, Ghana și Etiopia.
Până în 2050 vor fi peste 10 miliarde de oameni pe planetă și în următorii 40 de ani vom avea nevoie de mai multă hrană la un loc decât au produs vreodată toate recoltele la un loc, iar metodele moderne olandeze ar putea salva omenirea.
Află de unde vor proveni alimentele tale în viitor
O țară destul de mică a devenit exportatorul numărul 2 de mâncare din lume.