Ardei copți umpluți cu brânză
O reteta extrem de simplă și gustoasă, foarte bună pentru aperitive calde și reprezintă o reinventare a clasicilor ardei umpluți sau a ardeilor copți.
2 linguri usturoi ras, 12 ardei jalapeno, 60 g brânză feta, 115 g cremă de brânză, 115 g cașcaval afumat sau cheddar, coriandru proaspăt
1. Se preîncălzește cuptorul la 220 grade Celsius.
2. Se taie ardeii pe lungime și se curăță interiorul de semințe, apoi se pun jumătățile pe o foaie de copt.
3. Se zdrobește brânza feta și se amestecă cu crema de brânză și cașcavalul afumat, ras în prealabil, la care se adaugă coriandrul tocat mărunt și usturoiul dat pe răzătoarea mică.
4. Se umplu jumătățile de ardei cu pasta de brânză și se dau la cuptor pentru 15-18 minute sau până când ardeii se moaie și brânza bolborosește și se face maronie.
Tips: Dacă jumătățile de ardei nu stau drepte în tavă, se poate rade coaja pe exterior, ca să se facă un pat drept.
Articolul anterior Supă cremă de dovleac cu popcorn Articolul următor Tortul magic chocoflan