Cartofi copți, umpluți cu brânză
Acești cartofi sunt buni atât pentru aperitiv cât și ca fel principal. Pot fi făcuți în orice anotimp și prepararea lor nu necesită efort.
1/4 cană unt topit nesărat, 1/2 cană smântână, 1/2 cană brânză rasă, 4 cartofi mari, , 150 g cașcaval rassare, piper negru măcinat
1. Se preîncălzște cuptorul la 200 grade Celsius, timp în care se spală foarte bine cartofii, cu un burete de vase abraziv și se plasează într-o tavă întinsă, care se dă la cuptor pentur o oră sau până când se pot penetra ușor cu o furculiță.
2. Se scoate tava din cuptor și se dă focul mai mic apoi se face câte o crestătură lungă pe suprafața cartofilor, prin care se scoate miezul din interior, păstrând forma cartofului intactă.
3. Se presează miejul cartofilor cu o furculiță și se amestecă cu untul, smântâna, brânza, sare și piper după gust, apoi se umple interiorul cartofilor cu acest amestec și se mai dau la cuptor pentru încă 15-20 de minute, pe o foaie de copt.
4. Se presară cașcaval ras deasupra și se ține în cuptor până când se topește, dar se servește cald.
Tips: Opțional, se pot adăuga diverse ingrediente pentru topping.
Articolul anterior Turte cu pui, cașcaval și mărar Articolul următor Cheesecake cu înghețată de căpșuni