Aripioare de pui la cuptor, cu sos de unt şi curry
Datorită aromelor florale și notei răcoritoare, sosul de unt cu curry și lime este perfect pentru o porție de aripioare crocante de pui.
1,8 kg aripi de pui, ulei de măsline extravirgin, sare, piper negru proaspăt măcinat, 8 linguri unt nesărat, 1 lingură pastă de curry, 1/4 ceașcă miere, 1/4 sos de soia, 1 lime, frunze de coriandru
1. Se preîncălzește cuptorul la 200 de grade Celsius, timp în care se spală aripile de pui sub jet de apă rece și se lasă la scurs pe prosoape de hârtie de unică folosință.
2. Se pun aripile într-un castron mare și se toarnă peste ele uleiul de măsline, sare și piper, apoi se amestecă bine și se aranjează aripile într-o tavă tapetată cu hârtie de copt.
3. Se bagă tava la cuptor pentru 25 minute, până când pielița devine crocantă și aromată, dar carnea din interior rămâne moale, iar între timp, se pune untul ținut la temperatura camerei într-un blender cu puțină sare, alături de miere, sosul de soia și cel de curry.
4. Când aripioarele de pui sunt gata, se scot și se stropesc cu zeamă de lime, apoi se ornează cu frunze de coriandru și se servesc cu sosul de unt și curry obținut anterior.