Cartofi dulci cu glazură de lămâie
O reţeta rapidă, delicioasă şi sănătoasă, pentru amatorii de cartofi dulci.
3 cartofi dulci, 1 lingură unt fără sare, 2 linguri zahăr brun, 1/2 ceaşcă zeamă de lămâie, 1 linguriţă scorţişoară, 1 linguriţă sare
Încinge cuptorul la aproximativ 162°C, curăţă cartofii dulci şi taie-i felii de 2.5 cm grosime.
Unge o tavă cu untul fără sare, apoi aşază pe rând feliile de cartofi, astfel încât să obţii un strat pe fundul tăvii.
Amestecă zahărul brun cu zeama de lămâie, scorţişoara şi sarea. Toarnă compoziţia peste feliile de cartofi, acoperă tava cu folie de aluminiu şi lasă la copt timp de 45 de minute sau până când trec testul furculiţei.
Îndepărtează folia de aluminiu când cartofii s-au înmuiat şi dă-i din nou la cuptor până când glazura se întăreşte, aproximativ 5 minute.
Îi poţi păstra la frigider şi reîncălzi când vrei să mai serveşti.
Articolul anterior Desert cu ovăz și unt de arahide Articolul următor Salată de avocado cu carne de vită