Banane la grătar, cu ciocolată neagră
Dacă vrei să îţi impresionezi prietenii şi familia la primul grătar pe care îl vei face anul acesta, încearcă reţeta noastră de banane coapte pe grătar, cu ciocolată din belşug. Acesta este un desert simplu şi gustos, pentru toată lumea care adoră dulciurile.
4 banane, 50 grame ciocolată neagră (minimum 75% cacao), 30 grame zahăr brun, 1 lămâie, 1 portocală.
Pasul 1: Dă prin răzătoare coaja de lămâie şi coaja de portocală, iar apoi stoarce sucul de la ambele fructe citrice. Amestecă sucurile cu zahăr brun. Se încălzeşte grătarul. Se taie ciocolata cu cuţitul, în bucăţi mari.
Pasul 2: Pune bananele pe grătar şi coace-le cu tot cu coajă, până când acestea devin negre la exterior şi miezul este moale la interior. Fă o incizie pe lungimea bananei şi umple-o cu ciocolată. Coace bananele pe grătar încă 5 minute. Presară puţin din amestecul de zahăr şi sucul (de la lămâie şi portocală) peste banane, iar apoi serveşte-le fierbinţi, cu o cupă de îngheţată de vanilie alături.
Ustensile de bucătărie: răzătoare pentru coaja fructelor citrice, storcător de citrice (opţional), grătar, ustensile pentru grătar, tocător din lemn, cuţit, un castron mic.
Articolul anterior Lasagna fără coacere, cu spanac şi brânză ricotta Articolul următor Ciuperci umplute cu spanac şi brânză