Cheesecake cu banane
Iată un desert cu banane, biscuiţi şi cremă de brânză pe care trebuie să îl încerci neapărat.
20 de biscuiţi populari, 6 linguri de unt topit, 230 de grame de cremă de brânză (conţinut scăzut de grăsime), o cană de iaurt degresat (grecesc sau cu aromă de vanilie), la temperatura camerei, 2 banane de mărime medie (de preferat unele mai coapte, chiar pătate), jumătate de cană de zahăr, o linguriţă de esenţă de vanilie, 2 ouă, 2 linguri de făină, jumătate de cutie de budincă instant de banane, topping de caramel pentru ornat.
1. Încinge cuptorul la 190 de grade Celsius şi tapează tava pentru copt cu spray de gătit.
2. Zdrobeşte biscuiţii la blender până obţii o compoziţie făinoasă. Amestecă-l cu untul topit şi toarnă compoziţia în vasul pentru copt.
3. Bate crema de brânză, banana şi iaurtul la mixer, până obţii o compoziţie fină. Apoi, adaugă zahărul, esenţa de vanilie, ouăle şi făina. La final, adaugă budinca şi amestecă foarte bine.
4. Toarnă compoziţia peste crusta creată şi bagă tava la cuptor pentru 33 - 35 de minute.
5. Scoate prăjitura la temperatura camerei peste noapte sau cel puţin pentru 4 ore. Tai-o felii şi orneaz-o cu sirop de caramel.
Poftă bună!