Batoane raw-vegane de müsli
Majoritatea batoanelor de la magazin sunt pline de zahăr, dar aceasta este o alternativă rapidă şi sănătoasă la ce se găseşte în comerţ.
1/8 cană mieji seminte floarea soarelui, 1/4 cană apă, 1/3 cană caju, 1/2 lingură ulei de măsline extravirgin, 1/2 cană curmale, 1 lingură semințe de in, 2 linguri unt de arahide, 2 linguri cacao pudră, 3/4 cană ovăz
1. Se tapetează cu hârtie de copt o tavă mică și se combină toate ingredientele uscate, cu excepția semințelor de in și a pudrei de cacao.
2. Se amestecă bine până când devin o pastă omogenă, într-un blender, apa, curmalele, uleiul, pudra de cacao, semințele de in și untul de arahide. Dacă este prea uscată compoziția, atunci se mai adaugă apă.
3. Se amestecă cele două compoziţii până se combină toate ingredientele şi se întinde amestecul obţinut în tava tapetată cu hârtie de copt apoi se acoperă cu folie alimentară şi se lasă peste noapte la frigider, iar a doua zi, se împarte compoziţia în şase porţii egale.
Tips: 1. Compoziţia poate fi tăiată în orice forme şi se pot face chiar biluţe.
2. Orice porţii rămase se pot băga la congelator.
3. Se poate adăuga în compoziţie orice fel de ingredient: fulgi de ciocolată, nuci, alune, stafide, merişoare şi alte fructe confiate.