Batoane proteice cu cocos și ciocolată
Batoane proteice minunate, făcute cu ingrediente care îți vor da energia necesară după un antrenament și care pot înlocui cu succes o masă.
1/2 cană unt de arahide, 1/3 cană fructe deshidratate, 1/3 cană fulgi nucă de cocos neîndulciți, 1/3 cană miere, 1 linguriță esență de vanilie, 1 cană ovăz, 2 linguri ulei de cocos + 1 linguriță, 2/3 pudră proteică, 2 linguri semințe de chia, 2 linguri chipsuri de ciocolată, sare de mare
1. Se încălzește untul de arahide și se amestecă bine cu cele 2 linguri ulei de cocos, mierea și esența de vanilie într-o cratiță, pe foc mic, apoi se ia de pe foc și se transferă într-un bol mare.
2. Se încorporează pudra proteică apoi se adaugă ovăzul, fructele deshidratate, semințele de chia și fulgii de cocos, după care se întinde compoziția într-o tavă tapetat cu hârtie de copt.
3. Se pun chipsurile de ciocolată și lingurița de ulei de cocos într-un ibric, pe foc mic, până se topesc, apoi se toarnă peste compoziția de batoane și se presară puțină sare de mare.
4. Se dă tava la frigider pentru 1 oră apoi se taie compoziția în 10 părți egale.
Tips: Batoanele se pot păstra la frigider, ambalate în folie alimentară, pentru aproximativ 2 săptămâni.
Articolul anterior Cotlete de miel marinate Articolul următor Pui înecat în usturoi