Biluțe italienești de orez
O rețetă delicioasă de biluțe cu orez și șuncă prajite, umplute cu brânză din belșug.
1/4 cană ceapă tocată fin, 1/4 cană pătrunjel proaspăt, 1/2 șuncă tăiată mărunt, 1/3 unt topit plus 1 lingură pentu sotat, 1 cană făină, 1 cană pesmet, 1 linguriță sare, 1 linguriță ustutoi granulat, 1 linguriță piper negru măcinat, 2 căni și 1/2 orez fiert, 2/3 cană parmezan ras, 5 ouă, 85 g cheddar cuburi, ulei
1. Se taie toacă fin ceapa apoi se călește într-o lingură de unt, la foc mediu, până ce devine translucidă și începe să se facă maronie, apoi se ia de pe foc și se lasă la răcit, pentru a se pune orezul crud la fiert.
2. Se amestecă orezul fiert cu șunca mărunțită, restul de unt topit, parmezanul, ceapa, sarea, usturoiul granulat, pătrunjelul, piperul și se bat 2 ouă, totul într-un bol mare, apoi se acoperă și se pune castronul la frigider.
3. Se formează mici bile din compoziția obținută și se introduce în centru câte un cub de cheddar.
4. Se bat două ouă într-un bol mic, se pune făina într-un alt bol și pesmetul în al treilea bol.
5. Se dă fiecare bilă prin făină, apoi prin ouă și pesmet, timp în care se încinge uleiul, pentru a prăji bilele până devin maronii, adică aproximativ 4 minute.
6. Se scot bilele pe un prosop de hârtie și se mănâncă reci sau calde, după preferințe.
Articolul anterior Bruschete cu prosciutto și mozzarella Articolul următor Pâine dulce din banane și migdale