Vită făcută bine
Carnea care se face încet ți se topește în gură. Această rețetă ușor de preparat are o savoare incredibilă și satisface chiar și cei mai mari gurmanzi.
1/4 cană amidon de porumb, 1/2 linguriță usturoi pisat, 1 cană morcov ras, 1 legătură ceapă verde, 2 linguri ulei de măsline, 3/4 cană sos de soia, 3/4 cană apă, 3/4 cană zahăr brun, 500 g vrăbioară de vită
1. Se taie vrăbioara fâșii subțiri și se pune într-o pungă cu fermoar alături de amidon și se agită punga.
2. Se amestecă foarte bine uleiul de măsline, usturoiul pisat, sosul de soia, apa, zahărul brun și morcovii rași, apoi se adaugă fâșiile de vită și se mai amestecă până ce sunt acoperite complet de restul ingredientelor.
3. Se gătește preparatul la cuptor, pe foc iute timp de 2-3 ore sau la foc mic pentru 4-5 ore, adică până ce este carnea bine pătrunsă și devine moale, apoi se poate servi cu o garnitură de orez presărată cu ceapă verde.
Articolul anterior Cartofi umpluți cu bacon Articolul următor Budincă de pâine dulce