Rețetă clasică de ouă umplute
Un deliciu al copilăriei, transmis din generație în generație. O rețetă care nu se va demoda niciodată, oricâte alte variante inovative ar apărea.
1/8 linguriță sare, 1/4 cană maioneză, 1 linguriță oțet, 1 linguriță muștar, 6 ouă, piper negru măcinat, paprika
1. Se pun ouăle pe un singur strat într-o tigaie și se acoperă cu apă, iar tigaia se lasă pe foc mare până începe apa să fiarbă, apoi se dă focul mic și se acoperă pentru 1 minut.
2. Se ia tigaia de pe foc, se acoperă și se lasă 14 minute după care încă 1 minut se trece pe sub jet de apă rece.
3. Se crapă coaja ouălor și se decojesc ușor, sub un jet continuu de apă rece, apoi se usucă cu ajutorul unui prosop de hârtie și se taie în jumătăți, pe lungime.
4. Se extrag gălbenușurile și se zdrobesc cu ajutorul unei furculițe apoi se amestecă bine împreună cu maioneza, oțetul, muștarul, sarea și piper.
5. Se așează albușurile pe un platou și se umplu cu amestecul obținut apoi se ornează cu paprika.