Biscuiți Karachi cu fructe
Biscuiții Karachi mai sunt cunoscuți și ca fursecuri tutti frutti și sunt consumați în special în India, pe post de biscuiți care însoțesc ceaiul. Sunt dulci, crocanți, plini de fructe și ți se topesc în gură.
1/4 linguriță cardamon pudră, 1/2 linguriță esență de trandafiri sau de ananas, 1/2 cană unt sărat topit, 1/2 cană zahăr pudră, 1/2 cană fructe confiate, 1 cană făină, 2 linguri praf budincă de vanilie
1. Se amestecă făina cu budinca într-un bol mare.
2. Se mixează untul cu zahărul pudră până ce se combină bine, la viteză mică, apoi se mărește viteza și se mixează în continuare până când se obține o cremă lejeră.
3. Se adaugă pudra de cardamon, esența de trandafiri și fructele confiate, apoi se amestecă bine.
4. Se dă la viteză minimă mixerul și se încorporează făina în trei părți egale.
5. Se întinde amestecul într-o tavă tapetată cu foaie de copt și se dă la frigider pentru 3-4 ore sau chiar peste noapte.
6. Se preîncălzește cuptorul la 180 grade Celsius și, între timp, se taie compoziția de la frigider în bucăți cât se poate de egale.
7. Se pun bucățelele într-o tavă mai mare, pentru că își măresc dimensiunea la copt și se bagă la cuptor pentru 13-15 minute.
8. Se scoate tava din cuptor când bucățile de biscuiți sunt rumene pe margini și moi în interior, apoi se lasă la răcit 5 minute înainte de consum.