Blide cu somon afumat
O rețetă delicioasă de miniclătite sărate, ce reprezintă o gustare excelentă sau un aperitiv de impresionat oaspeții.
40 g făină de hrișcă, 95 g făină integrală, 1/2 linguriță praf de copt, 3/4 linguriță sare, 210 ml lapte, 1 ou mare, 115 g unt nesărat, 225 g somon afumat, 50 g cremă de brânză, 1 legătură mărar
1. Se amestecă ambele tipuri de făină cu praful de copt și sarea, iar într-un castron separat se amestecă laptele cu oul și 15 g unt, apoi se combină cele două compoziții.
2. Se topesc 15 g de unt într-o tigaie medie și se prăjește câte o lingură din compoziția obținută anterior până ce miniclătitele încep să capete o formă bombată, adică aproximativ 2 minute, apoi se întorc pe cealaltă parte și se lasă 1 minut sau până când se rumenesc.
3. După ce s-au format toate blidele de dimensiunea unei linguri, se aşază pe fiecare câte o bucățică mică de somon afumat, apoi un pic de cremă de brânză și deasupra acesteia se presară mărar.