Chifteluţe de somon cu mix de salată
Această rețetă este atât de bună încât te lingi pe degete și poți folosi chiar resturi de somon proaspăt, din care să faci aperitive minunate.
1/2 cană pesmet, 1 lingură apă, 1 cană porumb înghețat, 1 ou mare, 1 lingură pătrunjel, 1 lingură coajă de lămâie, 1 linguriță condimente, 1 lingură zeamă de lămâie, 2 linguri ardei iute roșu, 3 linguri ulei de măsline extra-virgin, 5 linguri sos Tartar, 230 grame frunze de salată mixtă, 600 g somon la conservă, piper negru măcinat
1. Se preîncălzește cuptorul la 200 grade Celsius, timp în care se amestecă somonul, porumbul, oul și 3 linguri pesmet cu sosul Tartar, ardeiul iute roșu măcinat sau tocat mărunt, pătrunjelul tăiat fășii mici, coaja de lămâie rasă și 3/4 linguriță din condimentele alese.
2. Se formează chiftele din pasta obținută, care se dau la congelator până prind un pic de fermitate în formă, adică aproximativ 5 minute.
3. Se amestecă sosul Tartar rămas cu zeama de lămâie, apa, restul de condimente și piperul și se pune dressingul astfel obținut într-un castron mare.
4. Se pune restul de pesmet într-un bol adânc și se trec chiftelele de somon prin el pe ambele părți, apoi se încălzește uleiul de măsline într-o tigaie mare, neaderentă, la foc mediu, în care se prăjesc chiftelele de somon câte 3-4 minute pe ambele părți, până ce devin maronii, apoi se transferă tigaia la cuptor, unde se mai lasă încă 6-8 minute.
5. Se adaugă salata în castronul cu dressing și se amestecă bine, apoi se servește cu chiftelele de somon, sos Tartar și bucăți de lămâie.