Bomba calorică irezistibilă
Plin de fursecuri cu ciocolată și chipsuri de ciocolată, acest tort fără coacere este viitorul dulciurilor și rețeta ideală pentru sărbători.
1 ceașcă chipsuri de ciocolată, 2 cești smântână, 3/4 ceașcă zahăr, 15 cești mini fursecuri cu ciocolată, 250 g lapte, 450 grame cremă de brânză
1. Se amestecă într-un castron mare smântâna cu 3 cești fursecuri cu ciocolată și se lasă la muiat peste noapte.
2. Se bat fursecurile muiate cu mixerul până când se formează o spumă cu vârfuri.
3. Se amestecă într-un alt castron mare crema de brânză cu zahărul, până ce acesta se topește și la sfârșit de combină cu amestecul din fursecuri muiate și se adaugă chipsurile de ciocolată.
4. Se împăturește un castron mare cu folie alimentară apoi în interiorul acestuia se face un strat de fursecri cu ciocolată, care se dau întâi prin lapte, peste acest strat se întinde o parte din crema obținută apoi se pune alt strat de fursecuri ușor trecute prin lapte.
5. Se daugă aproximativ 1/2 ceașcă de cremă și se presară chipsuri de ciocolată apoi se adaugă alt strat de fursecuri. Se repetă operațiunea de aproximativ 4 ori, astfel încât să se înceapă și să se termine cu câte un strat de fursecuri, apoi se lasă la frigider pentru cel puțin 4 ore.
6. Se răstoarnă conținutul bolului pe un tocător și se îndepărtează ușor folia alimentară, apoi se feliază și se servește.