Tort tropical cu mango și ananas
Un tort perfect pentru zilele de vară, deoarece ananasul și cocosul vor atenua din gustul toppingului de mango și lămâie.
1 ananas mediu, 1 mango mediu, 2 morcovi, 2 lămâi, 4 linguri sirop de arțar, 4 linguri smântână vegetală, 100 g stafide, 100 g mieji semințe de floarea soarelui, 100 g nucă de cocos, 150 g hrișcă, 150 g caju, turmeric
1. Se decojește ananasul, i se îndepărtează mijlocul lemnos și se taie în cuburi, iar morcovii se curăță și se dau prin răzătoare, în timp ce mango-ul se curăță de coajă și se taie cubulețe mici.
2. Se amestecă într-un blender ananasul, stafidele, hrișca, miejii de semințe, cocosul și morcovii, până se obține o pastă omogenă, apoi se întinde compoziția într-o tavă și se bagă la frigider pentru jumătate de oră.
3. Se mixează smântâna vegetală cu caju-ul, bucățile de mango, siropul de arțar, sucul de la lămâile stoarse și un stop de turmeric, apoi se întinde această compoziție peste primul amestec și se mai lasă la frigider încă jumăîtate de oră.
Tips: Porțiile rămase se mănâncă în trei zile dacă sunt ținute la frigider sau se pot păstra mai multe luni la congelator.
Articolul anterior Cheesecake cu înghețată de căpșuni Articolul următor Rețetă clasică de ouă umplute