Inele de ceapă cu fulgi de porumb, fără gluten
Aceste inele de ceapă cu fulgi de porumb sunt făcute pentru a impresiona, sunt crocante și aurii pe dinafară, dar moi și suculente pe dinăuntru. Nu conțin lactate, soia, nuci sau gluten.
1/2 linguriță sare, 1 ceapă mare, 1 linguriță turmeric, 1 linguriță paprika, 2 farfurii fulgi de porumb, 4 linguri amidon, 6 linguri apă, făină, usturoi granulat, piper negru măcinat, ulei
1. Se pune făina într-o farfurie adâncă și fulgii de porumb sfărâmați în altă farfurie.
2. Se pun amidonul, turmeric, paprika, usturoiul granulat, piperul și sarea într-o altă farfurie adâncă, peste care se adaugă apa și se amestecă cu o furculiță până ce se formează o compoziție de consistența ouălor bătute, nici prea subțire nici prea groasă.
3. Se taie ceapa rondele și se dau rondelele întâi prin amestecul de amidon cu apă, apoi prin făină și la sfârșit prin fulgii de porumb mărunțiți și se apasă ușor, pentru ca ceapa să capete o crustă stabilă.
4. Se încinge la foc mediu o cratiță cu mult ulei și se prăjesc rondelele de ceapă timp de câteva minute.
5. Se scot rondelele din tigaie pe un prosop de hârtie, pentru a extrage excesul de ulei și se servesc calde sau reci, după preferințe.
Tips: 1. Fulgii de porumb pot fi înlocuiți cu pesmet.
2. După fiecare trecere a inelelor de ceapă prin amidon, făină și fulgi de porumb, se face clătirea mâinilor cu apă rece, pentru ca următoarele proceduri să fie mai ușoare.