Brăduţi din bezea
Surprinde-i pe cei dragi cu un deserti inedit de Crăciun!
2 ouă, 125 gr. zahăr pudră, colorant alimentar verde, steluţe colorate comestibile
1. Încinge cuptorul la 120ºC.
2. Bate albuşurile până capătă o consistenţă ceva mai tare după care adaugă treptat zahărul pudră, până când se întăresc. Odată introdus tot zahărul, poţi adăuga şi colorant, până când obţii nuanţa de verde dorită.
3. Introdu compoziţia într-o pungă pentru ornat prăjituri cu vârf în formă de stea. Într-o tavă în care ai aşezat foaie de copt, formează brăduţi din compoziţie, având grijă ca baza spiralei să aibă un diametru de aproximativ 2 centimetri. Aşază în vârful fiecărui brăduţ câte o steluţă şi dă-i la cuptor timp de 30-45 de minute. Timpul variază în funcţie de dimensiunea bezelei şi de consistenţa dorită. Dacă le vrei moi în interior, lasă-le mai puţin la cuptor.
4. Când sunt făcute, stinge focul, deschide uşa cuptorului şi lasă-le să se răcească complet înainte de a le scoate.