Chec pufos cu budincă de griş
Vrei să prepari un chec pufos, nemaipomenit de gustos şi pe care îl va îndrăgi toată lumea prezentă la masa de prânz? Încearcă checul pufos cu budincă de griş.
Chec: 2 ouă, 6 linguri de zahăr brun, 6 linguri de făină de grâu, jumătate de lingură de praf de copt, 50 de grame de mieji de nuncă copţi. Budincă: 500 ml lapte, 100 de grame de griş, 4 ouă – gălbenuşurile separate de albuşuri, 50 de grame de zahăr, 4 linguri lapte condensat îndulcit, 1 baton de scorţişoară, 1 lingură extract de vanilie, 1/4 linguriţă coaja rasă de portocală.
Chec
1. Bate ouăle bine de tot, după care adaugă amestecul de mieji, zahărul, făina şi praful de copt.
2. Amestecă ingredientele cu o paletă până obţii un aluat moale şi omogen, dar nu uita să adaugi şi miejii de nucă. Unge tava de copt cu unt şi toarnă în ea compoziţia.
3. Bagă prăjitura la cuptor la 190 de grade Celsius pentru 30 de minute la foc mediu.
Budincă
1. Fierbe laptele împreună cu grişul, zahărul, batonul de scorţişoară şi laptele condensat până se îngroaşă, dar ai grijă să amesteci continuu.
2. Adaugă esenţa de vanilie, opreşte flacăra şi apoi apucă-te să baţi albuşurile bezea.
3. Când grişul s-a răcit, adaugă gălbenuşurile şi amestecă bine, după care încorporează şi albuşurile în compoziţia de griş.
Când checul este aproape gata, scoate tava din cuptor, toarnă budinca peste el şi introdu din nou tava în cuptor pentru 20 de minute.
La final, poţi consuma checul pufos cu budincă de griş în combinaţie cu dulceaţă de vişine.
Poftă bună!
Sursa foto: taste.com.au Articolul anterior Pui cu fistic şi scorţişoară Articolul următor Friptură de porc cu oţet balsamic şi miere