Brioşe cu vişine
În perioada Sărbătorilor Pascale putem face şi altceva, nu numai pască şi cozonac. O alternativă viabilă sunt brioşele. În diverse forme şi culori, acestea sunt uşor de preparat şi chiar mai uşor de mâncat.
1 vârf de sare, 1 lingură smântână, 1 plic praf de copt, 2 linguri cogniac, 3 linguri suc de lămâie, 3 linguri praf cacao neagră, 60 ml ulei, 80 g ciocolată neagră, 100 ml apă, 200 g vişine fără sâmburi din vişinată, 220 g făină, 330 g zahăr
1. Se amestecă bine apa, uleiul, 200 g zahăr şi lingurile din sucul de lămâie.
2. Se amestecă într-un bol separat făina, praful de cacao, sarea şi praful de copt.
3. Se toarnă primul amestec, cel din ingredientele lichide peste al doilea amestec, cel din ingredientele uscate, şi se adaugă ciocolata rasă până se omogenizează compoziţia.
4. Se scurg vişinele de lichid, se adaugă 30 g de zahăr şi cogniacul apoi se lasă deoparte.
5. Se ia fiecare vişină şi se trece prin făină apoi se adaugă în compoziţie.
6. Se toarnă compoziţia în forme de brioşe, la cuptorul preîncălzit la 180 de grade Celsius şi se lasă timp de aproximativ 40 de minute.
7. Între timp, se bate smântână cu restul de zahăr, până se obţine o cremă ca de bezea, care se adaugă deasupra brioşelor.
Tips: 1. Pentru că visinele să nu se ducă toate la fund, lăsaţi-le pe unele să cadă de sus şi pe altele mai de jos, de la nivelul compoziţiei.
2. Pentru un aspect mai plăcut presăraţi cu ciocolată rasă sau puneţi câte o cireaşă confiata, cu coadă, deasupra fiecărei brioşe.
3. Toppingul de smântână se poate înlocui cu frişcă sau crema de ciocolata.
Articolul anterior Gogoşi ca la bunica Articolul următor Mumii în farfurie