Supă cremă de sparanghel, cu doar 5 ingrediente
Dacă te topeşti la auzul cuvintelor "supă cremă", atunci cu siguranţă vei descoperi gustul pur şi senzaţional al acestei supe de sparanghel. Aceasta reţetă extrem de simplă se prepară din doar 5 ingrediente, mai ales că nu punem la socoteală sarea şi piperul. Supa cremă de sparanghel este gata în mai puţin de 25 de minute.
900 grame de sparanghel, 1 lingură de unt nesărat, 1 ceapă medie tocată, 6 căni de supă de pui (fiertura de la carnea de pui), cu un conţinut redus de sare, 2 linguri de smântână cu un conţinut scăzut de grăsime, sare Kosher şi piper proaspăt, după gust.
1. Se topeşte untul la foc mic, într-o oală mare. Adaugă ceapa şi sotează până când se înmoaie, timp de aproximativ 2 minute.
2. Se taie sparanghelul în jumătăţi şi se adaugă în oală, împreună cu fiertura de pui şi piperul negru, după gust. Se aduce la punctul de fierbere, se acoperă oala şi se fierbe în continuare la foc mic timp de aproape 20 de minute sau până când sparanghelul este foarte moale.
3. Se ia oala de pe foc, se adaugă smântâna şi, folosindu-te de blender sau de alt procesor de mână, transformă supa într-un piuree, până când devine cremoasă. (Sau o poţi face în două tranşe, într-un blender mare.)
4. Pont: dacă vrei, poţi să nu adaugi deloc smântână în supa cremă de sparanghel. O poţi lăsa aşa, într-o formă simplă de piure. Supa cremă de sparanghel este perfectă pentru un prânz uşor sau poate fi servită cu un sandviş sau o salată. Sursa.
Articolul anterior Ciuperci umplute cu spanac şi brânză Articolul următor Chifteluţe din dovlecei Zucchini