Omletă în formă de brioşe, la cuptor
Dacă îţi place omleta, dar eşti totodată fanul numărul 1 al brioşelor, atunci reţeta de astăzi va fi exact pe gustul tău. Aceste mini-omlete, coapte în cuptor în forme de brioşe, sunt perfecte pentru a le prepara în avans şi pentru a le consuma în orice zi a săptămânii. Dacă vrei să faci acest preparat de Dragobete atunci le poţi coace în formă de inimioară, dacă ai acest gen de accesorii.
Ingrediente: spray pentru gătit antiaderent; 6 ouă mari întregi; 6 albuşuri de ouă; 1 sfert de linguriţă de sare cu granulaţie mare; piper negru; 3 fâşii de bacon tocat şi prăjit; 3 linguri de spanac decongelat, scurs de apă; 3 linguri de roşii tăiate cubuleţe; 3 linguri de ceapă tăiată cubuleţe; 3 linguri de ardei gras tăiat cubuleţe; 60 grame brânză Cheddar mărunţită.
Mod de preparare:
1. Se încălzeşte cuptorul la 180 de grade Celsius. Pulverizează spray-ul pentru gătit în formele pentru brioşe, pentru a le unge astfel cu puţin ulei.
2. Într-un castron mare, se amestecă ouăle cu albuşurile de la alte ouă, se pune sare şi piper. Se amestecă restul de ingrediente. Pune formele de brioşe pe o tavă de copt şi coace brioşele timp de 20-25 de minute, până când sunt făcute. Astfel, vei face în total 12 brioşe care au compoziţia de omletă.
3. Dacă vrei să le pregăteşti pentru o ocazie specială, cum ar fi ziua de Dragobete, poţi turna compoziţia în câteva forme de brioşe, dar de data aceasta să aibă formă de inimioară (foto sus).
4. Poţi folosi în reţetă ingredientele tale standard pentru omletă, dar bineînţeles, poţi adapta lista şi poţi adăuga orice alte ingrediente ai la îndemână în bucătărie. Sursa.