Budincă din croissant cu unt şi fructe uscate
Dacă vrei să prepari un desert delicios rapid, iată o reţetă inedită care singur îţi va fi pe plac.
un ou, 2 croissante cu unt, brioşe mai mari sau gofre, 25 g zahăr pudră, 150 ml lapte, 2 linguri de smântână şi 2 linguri de cremă de smântână, o linguriţă de esenţă de vanilie, 25 g de fructe uscate.
1. Taie croissantul cu unt, brioşele sau gofrele în felii şi aşază-le într-un strat pe o farfurie, după care adaugă fructele uscate.
2. Amestecă oul cu laptele, smântâna, esenţa de vanilie şi crema de smântână.
3. Toarnă compoziţia peste pâine şi bagă preparatul la rece pentru o oră sau chiar mai mult.
4. Apoi, scoate preparatul de la rece şi bagă-l pentru 4 - 5 minute la cuptorul cu microunde, scoate-l să se răcorească pentru 5 minute, după care ornează-l cu frişcă sau cremă de smântână.
Poftă bună!
Articolul anterior Piept de pui cu pesmet şi parmezan Articolul următor Penne cu pui şi parmezan