Nu folosi niciodată zahăr - zahărul folosit în sosurile de roşii distruge echilibrul perfect dintre dulceaţa şi aciditatea acestor legume.
Nu te teme să foloseşti înlocuitori - bineînţeles, e indicat să foloseşti roşii naturale, însă atunci când nu ai posibilitatea asta, poţi folosi fără probleme roşii la conservă pentru orice preparate, începând de la sosuri şi până la ketchup sau chiar cocktailuri Bloody Mary.
Nu le arde - roşiile, la fel ca şi ceapa ori usturoiul, se ard şi capătă un gust neplăcut dacă sunt gătite în exces. Aşadar, e indicat să foloseşti o tigaie antiaderentă şi să fii foarte atentă atunci când găteşti roşiile.
Nu le curăţa de coajă pur şi simplu - dacă vrei să decojeşti roşile, poţi folosi un truc simplu şi eficient: pune roşiile într-un bol cu apă fierbinte lasă-le acolo preţ de câteva minute şi apoi curăţă-le coaja.
Nu le depozita în frigider - este adevărat că depozitarea acestora în frigider le prelungeşte viaţa, însă le alterează şi gustul. Pentru a beneficia de aroma lor, roşiile trebuie consumate proaspete.