Cartofi copţi cu păstârnac şi varză de Bruxelles
Modul perfect de a prepara legumele în sezonul rece.
80 ml ulei de măsline extravirgin, 340 g morcovi, 250 g varză de Bruxelles, 150 g cartofi roșii, 150 g pastârnac, 150 g cartofi dulci, 1 lingură oregano uscat, 1 lingură rozmarin uscat, 1 linguriță cimbru uscat, 1 linguriță busuioc uscat, 1/4 linguriță sare de mare, 2 linguri piper negru proaspăt măcinat
1. Se preîncălzește cuptorul la 200 grade Celsius, timp în care se spală bine toate legumele, se curăță morcovii, care se taie în bucăți de aproximativ 3.5 cm, se taie verzele de Bruxelles pe jumătate, cartofii roșii în felii de 3.5 cm, la fel și păstârnacul și cartofii dulci.
2. Se unge o tavă cu puțin ulei și se căptușește cu hârtie de copt, apoi se pun toate legumele și se amestecă bine cu ierburile aromatice uscate, sarea și piperul, astfel încât să fie acoperite pe toate părțile, iar la sfârșit se stropesc cu ulei. Dacă legumele par uscate se mai adaugă ulei.
3. Se întind legumele în tavă în mod egal și se bagă tava la cuptor, pe grătarul din mijloc, pentru 35-40 de minute.