Cartofi dulci cu năut
Dacă ești în căutarea preparatului vegan perfect, care să-ți țină de cald în aceste zile friguroase de iarnă, atunci ai ajuns în locul potrivit.
4 lingurițe ulei de cocos, 1 lingură semințe de chimion, 1 ceapă medie, 3/4 linguriță sare, 3 căței mari de usturoi, 4 lingurițe ghimbir proaspăt ras, 1 linguriță turmeric, 1 linguriță coriandru, 1/4 linguriță fulgi de chilli, 750 g cartofi dulci, 400 g năut, 400 roșii pasate, 100 ml lapte de cocos, 100 g baby spanac, piper negru proaspăt măcinat
1. Se toacă ceapa și se pune alături de uleiul de cocos și chimionul într-o tavă mică și adâncă, iar aceasta se bagă la cuptorul cu microunde timp de 3 minute, pentru a se înmuia toate ingredientele.
2. Se adaugă usturoiul pisat, ghimbirul ras, turmericul, coriandrul și fulgii de chilli, după care se asezonează cu un vârf de sare, se amestecă, se acoperă și se mai bagă în cuptorul cu microunde încă 2 minute, la temperatură mare.
3. Se curăță cartofii, se spală și se taie cubulețe, apoi se amestecă cu roșiile pasate, laptele de cocos și năutul scurs de apa din conservă sau de cea în care a stat la înmuiat câteva ore, se amestecă bine totul cu ce era deja în tavă și se bagă la cuptorul cu microunde pentru 20-30 de minute la temperatură medie, până când se pătrund ușor cartofii cu o furculiță.
4. Se mixează o treime din compoziție, pentru a se îngroșa un pic sosul, apoi se adaugă spanacul și se mai bagă în cuptor încă 20-30 secunde, după care se asezonează cu sare și piper.