Cartofi copți cu usturoi
Delicioși și ușor de preparat, îndrăgiți de toată lumea pentru gustul fin de pătrunjel, mărar sau sos BBQ.
1,3 kg cartofi, 1/4 ceașcă ulei de măsline extravirgin, 1 linguriță și jumătate sare, 1 linguriță piper negru proaspăt măcinat, 2 linguri pătrunjel proaspăt, 6 căței de usturoi
1. Se preîncălzește cuptorul la 200 grade Celsius, timp în care se taie cartofii în jumătăți sau sferturi, se pisează usturoiul și se toacă mărunt pătrunjelul.
2. Se amestecă uleiul cu sarea, piperul și usturoiul, apoi se presară bine peste cartofi.
3. Se pun cartofii aromați într-o tavă tapetată cu hârtie de copt, pe un singur strat, și se dă tava la cuptor între 45 minute - 1 oră sau până când se colorează ușor cartofii în maroniu și devin crocanți.
4. Se amestecă cu ajutorul unei spatule cartofii, de două ori în timpul de gătire, ca să se coacă uniform, apoi se scot din cuptor și se servesc calzi, garnisiți cu pătrunjel.