Cartofi umpluți cu bacon
Cartofii umpluți, la cuptor, au devenit deja vedete adorate de toată lumea, așa că poți jongla cât vrei cu rețetele.
1/4 cană ceapă verde tocată, 1/2 lingură usturoi granulat, 1 lingură ulei de măsline, 1 cană smântână, 1 lingură și 1/2 lapte, 1 lingură și 1/2 unt topit, 3 cartofi mari, 3 felii bacon, 150 g chedar ras, sare, piper
1. Se preîncălzește cuptorul la 200 grade Celsius, timp în care se spală cartofii și se înțeapă cu o furculiță, după care se ung pe toate părțile cu ulei de măsline.
2. Se dau cartofii la cuptor pentru o oră sau până când furculița intră ușor în ei apoi se scot, se taie în jumătăți, se lasă deoparte și se dă focul de la cuptor mai încet.
3. Când cartofii sunt destul de reci pentru a putea fi mânuiți se scoate miezul cu ajutorul unei linguri și se mixează cu laptele, untul, smântâna, brânza și usturoiul granulat, până se face o pastă omogenă.
4. Se împarte în mod egal amestecul și se pune înapoi în cartofi, după care aceștia se mai bagă 15 minute la cuptor.
5. Se ornează cartofii umpluți cu ceapă verde și bacon și se asezonează cu sare și piper.
Articolul anterior Pui preparat în stil roman Articolul următor Vită făcută bine